Communicatie? Meer dan alleen goede teksten

Communicatieplan

Ons werk start regelmatig bij het, samen met de klant, maken van een communicatieplan. Het vormt de basis van alles wat we doen. Dit communicatieplan voor bedrijven is normaal gesproken een afgeleide van de vastgestelde visie en missie. De boodschap die daarin staat, is de leidraad voor de communicatie, zowel intern als extern.

Voordelen van een communicatieplan

Wat zijn de voordelen van het hebben van een (extern gemaakt) communicatieplan, met daarbij ook oog voor de marketing? We horen vaak terug dat het hebben van structuur een groot voordeel is. Werken vanuit een plan en niet ad-hoc zorgt ervoor dat de stress minder wordt en ook dat de kosten minder worden. Haast betekent namelijk vaak drukte en dure inkoopprijzen.

Tweede voordeel is, zo geven opdrachtgevers aan, dat je met een plan veel beter het succes kan meten. Je kunt van tevoren de criteria bepalen en deze dan ook goed monitoren.

Als laatste wordt vooral het externe communicatieplan gewaardeerd. Dat wil zeggen, dat een externe partij heeft kunnen meedenken en meebeslissen. De frisse kijk wordt erg gewaardeerd. Hierdoor ontstaat een perfecte communicatiematrix, met de juiste keuzes en de juiste uitingen.

Voor veel ondernemingen in Kaag en Braassem hebben we plannen gemaakt. Maar ook voor andere opdrachtgevers, voornamelijk in de provincie Zuid Holland. Onze ervaring is dat het bedrijven helpt om de juiste boodschap op de juiste plek te krijgen, met meer omzet en meer rendement als gevolg.

Interesse in een communicatieplan?

Onze specialisten zitten voor u klaar om ook voor uw onderneming sterke communicatieplannen te maken. Neem vrijblijvend contact op.

071-3316967

info@pimtotaal.nl

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast communicatiebedrijf waar een mix van ervaren rotten samenwerken met jeugdige communicatietijgers.

Onze missie

Het is onze missie om voor onze klanten vanuit de bedrijfsvisie communicatiebeleid te maken waarbij we zowel op strategisch niveau als in de uitvoering meedenken. Alles om de bedrijfsdoelen te behalen.

Ons aanbod

Ons aanbod is zeer divers, van beleid tot online activiteiten, van ontwerp tot verzending. Op alle communicatiegebieden kunnen wij u ondersteunen. Niets is ons te gek.